Mar

CASTELL DE SANT FERRAN, FIGUERES I L'ESTARTIT

1 dia
Visita al Castell de Sant Ferran, passejada per Figueres i l'Estartit.

Sortida

Dissabte, 08 de juliol 2023

65.00 €
Descripció de la sortida

CASTELL DE SANT FERRAN, FIGUERES I L'ESTARTIT
DISSABTE 8 DE JULIOL 2023

De bon matí anirem cap a Figueres, al costat d'on farem la visita guiada al Castell de Sant Ferran, situat sobre un turó. És una fortificació abaluartada de grans dimensions construïda al segle XVIII. Ocupa una superfície de 32 hectàrees amb un perímetre de 3.120 metres, hi ha les cisternes, situades sota el pati d'armes hi caben 9 milions de litres d'aigua. El castell de Sant Ferran, que tenia una capacitat per a 4.000 homes, constitueix actualment un llegat patrimonial de primer ordre, el monument de majors dimensions de Catalunya i la fortalesa més gran d'època moderna més gran d'Europa.
Per les seves dimensions enormes, per les tècniques constructives sofisticades aplicades dins l'enginyeria militar de l'època, i pel seu excel·lent estat de conservació, la visita al castell de Sant Ferran constitueix una experiència única.

La visita consisteix en un recorregut guiat de 1:30 aproximadament. S'inicia a l'hornabec de Sant Roc amb una introducció historicotècnica davant d'un pla de la fortalesa. Tot seguit, ens traslladem al Pont Principal on abordem la desaparició de la Porta Principal durant la Guerra Civil. El comentari següent és al Pati d'Armes, on s'explica la funció dels diferents edificis així com el funcionament de les cisternes. A continuació ens dirigim a l'Església on s'aborden les raons del seu estat actual així com el sistema a prova de bombes de les cobertes de la fortalesa. Al baluard de Santa Tecla s'explica la instal·lació a les seves dependències de la Llar del Soldat i s'accedeix al terraplè per contemplar les vistes sobre la vall. Finalment, accedim a les Cavallerisses, on s'explica el seu funcionament així com el captiveri d'Álvarez de Castro a la fortalesa.

Havent finalitzat la visita al castell, viurem l'ambient del centre de la ciutat de Figueres, un dissabte a l'hora del vermut, on coincidirem amb el mercat a la plaça del gra i a la plaça Catalunya.
Passejarem per la zona peatonal més bonica, que engloba la Rambla i inclou el Teatre-Museu Dalí, l'església de Sant Pere, el Museu Empordà, el Museu del Joguet de Catalunya, la plaça de l'Ajuntament, la plaça de les Patates i els carrers comercials com el carrer Peralada.

Després ens dirigirem a dinar a l'Estartit, on dindrà lloc el dinar, i després tindrem temps lliure per a passejar per la població pesquera.
A mitja tarda tornarem cap a casa.

PREU: 65 €
Inclou: Trasllat en còmode autocar, visita guiada al Castell de Sant Ferran, visita peatonal per Figueres i l'Estartit, dinar, i acompanyant de l'agència.

Dubtes del viatge?

Truca’ns al 93 872 48 88


De dilluns a dijous:
De 09:30h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h
Divendres:
De 09:30 a 13:00h i de 17:00h a 19:30h
Dissabtes: De 10:00h. a 13:00h.

Butlletí d'ofertes

Sigues el primer en conèixer les millors ofertes. Subscriu-te al nostre butlletí.

Viatges Masanes 2014 | Carrer Born, 6 08241 Manresa · T 938 724 888 · manresa@viatgesmasanes.com